Overslaan en naar de inhoud gaan

Training

Wilt u zelf of als organisatie meer kennis krijgen over planmatige interventieontwikkeling? In een Intervention Mapping training ga ik in op de zes stappen en gaan deelnemers aan de slag met een casus uit de praktijk.

Ik kan de training aanpassen aan uw wensen, bijvoorbeeld:

 • Een éénmalige training waarin u in grote lijnen door het model gaat. Afhankelijk van het aantal dagen kan ik kijken wat het meest relevant en haalbaar is.
 • Een training die is verspreid over een aantal sessies. Na elke sessie gaat u aan de slag met één of meer stappen en in de volgende bijeenkomst krijgt u input voor de volgende stap.
 • U doet kennis op in een activerende online cursus, waardoor er tijdens bijeenkomsten meer tijd is voor verdieping.

Wilt u meer weten of heeft u een leuke opdracht? Neem contact met me op.


 1. Voorbeeld In opdracht van de CHE in Ede heb ik in 2017 een 5-daagse cursus ‘Health Promotion’ verzorgd binnen de post-HBO opleiding International Public Health. Veertien gezondheidswerkers met de ambitie om in ontwikkelingslanden te werken, maakten met Intervention Mapping een interventieplan voor een gezondheidsproject. Een aantal reacties van deelnemers aan de cursus:

  Het zelf stoeien met de theorie, de inhoud van de verschillende stappen en het presenteren van de tussenstappen vond ik erg fijn, zodat je van elkaar kon leren. Ook de feedback van de andere groepen kon je gelijk verwerken.

  Jij als docent zat supergoed in de stof, dus als je eigen gedachten vastliepen kwam je door samen hardop te denken wel weer op de juiste weg.

  Positief vond ik de afwisseling van theorie in de ochtend en praktijk in de middag. Zwaartepunt van de theorie zat begin van de week en later in de week was er meer tijd om aan het project te werken.

  Docent was TOP! Stimulerend en enthousiast.